15:00

Varbergs GIF FK

Referat: Halmstads BK 2 - Varbergs GIF FK

Helgens match gick borta mot HBK 2 och en fin, nästan sensommardag bjöds på Skedalaheds idrottsplats.

Tillställningen inleddes med lite omklädningsrumsintermezzo då endast en nyckel till desamma fanns på plats och vi fick vänta på att hemmalaget bytt om innan vi kom in. Som väl var var det härligt väder ute och killarna var vid gott mod.

Väl igång startade vi matchen på ett föredömligt sätt med aggressivitet och hög press. Redan efter 5 minuter kunde vi sno åt oss bollen högt i banan och sätt 1-0. HBK skärpte upp sig en hel del och kom i ett anfall där de lossade ett mycket bra och oväntat skott från nästan halva vår planhalva som smekte under ribban till kvittering. Vi blev nu lite mer försiktiga och tillät HBK att spela runt och ha bollen lite mer än vi egentligen hade behövt. Vi gör ändå ett bra försvarsspel och inga direkta farligheter åt något håll noteras under resten av halvleken.

Till andra halvlek taggade vi upp oss och gick ut med ett betydligt högre tempo och vann i stort sett varje kamp om bollen. Inte långt in kom ett skott från oss som HBKs målis kanske något onödigt släppte in. Sedan lossnade det rejält och vi malde på, jobbade fint för varandra och visade upp fina spelkombinationer och teknik. Hemmalaget fick inget utrymme för något konstruktivt spel och vi fick in ytterligare 5 mål till seger för våra killar med 6-1.

Vi vinner övertygande och tuffar hem med 3 pinnar! Tack till våra supportrar och grattis killar till en fin match!